Ajuda
Un procés participatiu és una seqüència d'activitats participatives (p.e. primer omplir una enquesta, després realitzar propostes, debatre-les en trobades presencials o virtuals, i finalment prioritzar-les) amb l'objectiu de definir y prendre una decisió sobre un tema específic.
Exemples de processos participatius són: un procés d'elecció de les membres d'un comitè (on primer es presenten unes candidatures, després es debat i finalment s'escull una candidatura), pressupostos participatius (on es realitzen propostes, es valoren econòmicament i es voten amb el pressupost disponible), un procés de planificació estratègica, la redacció col·laborativa d'un reglament o norma, el disseny d'un espai urbà o la producció d'un pla de polítiques públiques.
Projectem el Labandària
Com serà el futur centre cívic i cultural de Llavaneres?
Quant a aquest procés
L'objectiu d'aquest procés participatiu és donar a conèixer el projecte d'usos de l'Espai Labandària elaborat per la Diputació de Barcelona a partir dels resultats de la consulta ciutadana ‘Redibuixem el Labandària'. A més, posarem al dia a la població respecte el concurs de projectes per definir sobre el paper la reconversió de l'antiga escola del poble en un centre cívic i cultural. El procés participatiu acompanyarà aquesta fase de definició del futur equipament.
A més de dues presentacions públiques, que seran virtuals a causa de la pandèmia, es planteja posar en joc la plataforma Decidim Llavaneres i també disposar d'un formulari al web de Participació Ciutadana des d´on recollir suggeriments i propostes.
La memòria del procés participatiu inclourà un apartat amb les aportacions recollides, amb l'objectiu que siguin tingudes en compte pels tècnics que elaboraran els plecs de clàusules del concurs de projectes.
Compartir